Çukurova Üniversitesi | Yerleşke Haritası | Web Posta
Arama 
Ana Sayfa | English
 
ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ
SUBTROPİK MEYVELER ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ

 
  Hakkımızda Yönetim Faaliyetler-Projeler-Yayınlar Turunçgil Tür ve Çeşitleri IPM Fidan Satış İletişim  
 
  Clemantin Mandarinleri
  Diğer Mandarinler
  Satsuma Mandarinleri
  Tangors,Tangelos ve Diğer Mandarin Benzeri Çeşitler

> Turunçgil Tür ve Çeşitleri > Mandarin > Clemantin Mandarinleri  >  Hernandina        
HERNANDINA

HERNANDINA MANDARIN


Hernandina_1
      
  
Hernandina_2
      
  


1966 yılında Fina’dan bir göz mutasyonu sonucu elde edilmiştir. İspanya’nın önemli mandarin çeşitlerinden biridir. Ocak ayı ortasında hasat edilen çeşit şubat sonuna kadar kalitesini kaybetmeden ağaçta kalabilir. Meyvenin en karakteristik özelliği tamamen olgunlaştıktan sonra bile kabuğun alt kısmındaki bölümün yeşil kalmasıdır. Hasat edildikten sonra meyve taşıma ve depolamaya elverişli değildir.

 

Pomolojinin yapıldığı tarih

Meyvelerin Alındığı Yer

Anaç

Meyvenin eni (mm)

Meyvenin boyu (mm)

Meyve indeksi

Meyvenin kabuk kalınlığı (mm)

Dilim sayısı
(adet/meyve)

Çekirdek sayısı
(adet/meyve)

SÇKM
(%)

Titre edilebilir asit oranı
(%)

SÇKM/ Asit Oranı

Meyve ağırlığı
(gr)

Usare miktarı

13.12.2013

Subt.Merk.

Turunç

65.26

53.75

1.21

3.21

9.6

7.6

0.81

10.5

12.96

123

50.4


Merkezimizde üretim ve satışı yapılmaktadır.
Bilgi için TIKLAYINIZ


Çukurova Üniversitesi Subtropik Meyveler Araştırma ve Uygulama Merkezi
 Ziyaretçi sayısı: 3242