MARISOL MANDARIN
İspanya’da Oroval çeşidinden göz mutasyonu sonucu elde edilmiştir. Meyvenin olgunlaşma dönemi Eylül - Ekim aylarıdır. Ağaç üzerinde uzun süre kaldığında puflaşma görülür. Meyve ilk rengini aldığında hasat edilir ve daha sonra da sarartılır. Aksi halde meyvenin tamamen olgunlaşıktan sonra hasat edilmesi beklenirse meyve kalite özelliklerini kaybeder.
Pomolojinin yapıldığı tarih |
Meyvelerin Alındığı Yer |
Anaç |
Meyvenin eni (mm) |
Meyvenin boyu (mm) |
Meyve indeksi |
Meyvenin kabuk kalınlığı (mm) |
Dilim sayısı |
Çekirdek sayısı |
SÇKM |
Titre edilebilir asit oranı |
SÇKM/ Asit Oranı |
Meyve ağırlığı |
Usare miktarı |
13.12.2013 |
Ç.Ü. Subtropik Araşt. Ve Uyg. Merk. |
Turunç |
48.26 |
45.45 |
1.06 |
3.45 |
8.3 |
3.1 |
11.2 |
1.18 |
9.49 |
55.8 |
59.4 |
30.10.2014 |
Ç.Ü. Subtropik Araşt. Ve Uyg. Merk. |
Turunç |
59.61 |
55.89 |
1.07 |
3.69 |
8.4 |
3.0 |
9 |
1.27 |
7.09 |
101.6 |
53.94 |
Merkezimizde üretim ve satışı yapılmaktadır.
Bilgi için TIKLAYINIZ