Marisol

 

MARISOL MANDARIN


Marisol_1
      
  
Marisol_2
      
  
Marisol_3
      




İspanya’da Oroval çeşidinden göz mutasyonu sonucu elde edilmiştir. Meyvenin olgunlaşma dönemi Eylül - Ekim aylarıdır. Ağaç üzerinde uzun süre kaldığında puflaşma görülür. Meyve ilk rengini aldığında hasat edilir ve daha sonra da sarartılır. Aksi halde meyvenin tamamen olgunlaşıktan sonra hasat edilmesi beklenirse meyve kalite özelliklerini kaybeder.


 

Pomolojinin yapıldığı tarih

Meyvelerin Alındığı Yer

Anaç

Meyvenin eni (mm)

Meyvenin boyu (mm)

Meyve indeksi

Meyvenin kabuk kalınlığı (mm)

Dilim sayısı
(adet/meyve)

Çekirdek sayısı
(adet/meyve)

SÇKM
(%)

Titre edilebilir asit oranı
(%)

SÇKM/ Asit Oranı

Meyve ağırlığı
(gr)

Usare miktarı

13.12.2013

Ç.Ü. Subtropik Araşt. Ve Uyg. Merk.

Turunç

48.26

45.45

1.06

3.45

8.3

3.1

11.2

1.18

9.49

55.8

59.4

30.10.2014

Ç.Ü. Subtropik Araşt. Ve Uyg. Merk.

Turunç

59.61

55.89

1.07

3.69

8.4

3.0

9

1.27

7.09

101.6

53.94


Merkezimizde üretim ve satışı yapılmaktadır.
Bilgi için TIKLAYINIZ