Enterdonat

 

ENTERDONAT


Enterdonat_1
      
  
Enterdonat_2
      
  

1875 yilinda Sicilya’da saptanan bir çesittir. Türkiye’ye 1936 yilinda girmistir. Türkiye dünyanin en fazla enterdonat üretimi yapan ülkelerinden biridir. Orta verimli bir çesit olup peryodisiteye egilimi vardir. En önemli özelligi erkenci olmasidir. Eylül – Ekim ayinda olgunlasir. Türkiye’den ihraç edilen limonlarin arasinda önemli bir payi vardir. Diger limon çesitlerine göre Uçkurutan (Phoma tracheiphila) hastaligina dayaniklidir.

 

 Pomolojinin yapildigi tarih  Meyvelerin alindigi yer  Anaç  Meyvenin eni (mm)  Meyvenin boyu (mm)  Meyve indeksi  Meyvenin kabuk kalinligi (mm)   Dilim sayisi
(adet/meyve)
 Çekirdek sayisi
(adet/meyve)
 SÇKM (%)  Titre edilebilir asit orani (%)  SÇKM/ Asit Orani  Meyve agirligi (gr)  Usare miktari
 13.12.2013  Subt. Merk.  Turunç  66.07  95.37  0.69  6.18  8.4  4.5  10  7.24  1.38  205.8  48.8
 17.09.2014  Subt. Merk.  Turunç  56.33  82.45  0.68  4.6  9  3.2  6  6.76  1.13  140  38.57
 13.10.2014  Subt. Merk.  Turunç  60.05  89.16  0.67  5.38  8.6  3.2  6.8  4.81  1.41  155.2  33.4
 06.11.2014  Subt. Merk.  Turunç  62.84  90.13  0.70  5.14  9  4.2  7  5.98  1.17  162.4  41.8


Merkezimizde üretim ve satisi yapilmaktadir.
Bilgi için TIKLAYINIZ