ENTERDONAT
1875 yilinda Sicilya’da saptanan bir çesittir. Türkiye’ye 1936 yilinda girmistir. Türkiye dünyanin en fazla enterdonat üretimi yapan ülkelerinden biridir. Orta verimli bir çesit olup peryodisiteye egilimi vardir. En önemli özelligi erkenci olmasidir. Eylül – Ekim ayinda olgunlasir. Türkiye’den ihraç edilen limonlarin arasinda önemli bir payi vardir. Diger limon çesitlerine göre Uçkurutan (Phoma tracheiphila) hastaligina dayaniklidir.
Pomolojinin yapildigi tarih | Meyvelerin alindigi yer | Anaç | Meyvenin eni (mm) | Meyvenin boyu (mm) | Meyve indeksi | Meyvenin kabuk kalinligi (mm) | Dilim sayisi (adet/meyve) |
Çekirdek sayisi (adet/meyve) |
SÇKM (%) | Titre edilebilir asit orani (%) | SÇKM/ Asit Orani | Meyve agirligi (gr) | Usare miktari |
13.12.2013 | Subt. Merk. | Turunç | 66.07 | 95.37 | 0.69 | 6.18 | 8.4 | 4.5 | 10 | 7.24 | 1.38 | 205.8 | 48.8 |
17.09.2014 | Subt. Merk. | Turunç | 56.33 | 82.45 | 0.68 | 4.6 | 9 | 3.2 | 6 | 6.76 | 1.13 | 140 | 38.57 |
13.10.2014 | Subt. Merk. | Turunç | 60.05 | 89.16 | 0.67 | 5.38 | 8.6 | 3.2 | 6.8 | 4.81 | 1.41 | 155.2 | 33.4 |
06.11.2014 | Subt. Merk. | Turunç | 62.84 | 90.13 | 0.70 | 5.14 | 9 | 4.2 | 7 | 5.98 | 1.17 | 162.4 | 41.8 |
Merkezimizde üretim ve satisi yapilmaktadir.
Bilgi için TIKLAYINIZ