VALENCIA PORTAKAL
1860 yılında doğal mutasyon sonucu İspanya’da elde edilmiştir. Toplam sıcaklık gereksinimi yüksektir. Tropik ve semitropik sıcaklık toplam süresi yüksek olduğundan erken olgunlaşır. Subtropik koşullarda genelde çiçek dönemiyle meyve olgunluk dönemi çakışmaktadır. Semitropik koşullarda Ocak – Şubat ayında olgunlaşır. Subtropik koşullarda Mart ayı içerisinde olgunlaşır ve uzun süre ağaçta kalır. Uzun süre ağaçta bırakılırsa yeniden yeşillenme görülebilir. Sulu ve aromalı bir çeşittir. Dilim zarları kalındır. Ticari anlamda çekirdeksizdir. Meyveleri küçüktür. Yüksek sıcaklığa en dayanıklı portakal çeşididir. Kendine verimli bir çeşittir. Kapama bahçe yapılabilir. Tozlayıcıya ihtiyaç yoktur. Meyveleri ağaç üzerinde homojen dağılmıştır. Bu çeşidin birçok klonu olup aralarında en yaygın olanı Midknight ve Delta’dır. Diğerleri Cutter, Campbell, Cutter, Rhade Red, Frost ve Olinda’dır.
Pomolojinin yapildigi tarih | Meyvelerin alindigi yer | Anaç | Meyvenin eni (mm) | Meyvenin boyu (mm) | Meyve indeksi | Meyvenin kabuk kalinligi (mm) | Dilim sayisi (adet/meyve) |
Çekirdek sayisi (adet/meyve) |
SÇKM (%) | Titre edilebilir asit orani (%) | SÇKM/ Asit Orani | Meyve agirligi (gr) | Usare miktari |
07.03.2014 | Subt.Merk. | Turunç | 66.73 | 65.72 | 1.02 | 5.17 | 10.1 | 2.8 | 10.5 | 1.14 | 9.21 | 156.4 | 56.1 |
19.03.2014 | Subt.Merk. | Turunç | 63.35 | 64.89 | 0.97 | 4.92 | 10.2 | 3.3 | 12.2 | 1.32 | 9.24 | 137.6 | 756.2 |
Merkezimizde üretim ve satisi yapilmaktadir.
Bilgi için TIKLAYINIZ