MIYAGAWA MANDARİN
Zairai çeşidinden göz mutasyonu sonucu elde edilen bu çeşit Japonya’nın önemli mandarin çeşitlerinden biridir. Ticari olarak yetiştiriciliği 1923 yılında başlanmıştır. Hasat zamanı Ekim – Kasım ayları olup Owari’den 3-4 hafta erkenci, Okitsu’dan da 2 hafta daha geççi bir çeşittir. Çekirdeksiz bir çeşit olup kabuğu kolayca soyulabilmektedir. Meyve et rengi diğer çeşitlere göre daha iyidir.
Pomolojinin yapildigi tarih | Meyvelerin alindigi yer | Anaç | Meyvenin eni (mm) | Meyvenin boyu (mm) | Meyve indeksi | Meyvenin kabuk kalinligi (mm) | Dilim sayisi (adet/meyve) |
Çekirdek sayisi (adet/meyve) |
SÇKM (%) | Titre edilebilir asit orani (%) | SÇKM/ Asit Orani | Meyve agirligi (gr) | Usare miktari |
05.09.2014 | Ç.Ü. Bitki Koruma Bölüm Arazisi | Turunç | 58.68 | 48.69 | 1.20 | 4.15 | 9.8 | 0 | 9.1 | 3.25 | 2.8 | 89.6 | 58.1 |
21.10.2014 | Ç.Ü. Bitki Koruma Bölüm Arazisi | Turunç | 66.65 | 53.35 | 1.24 | 4.41 | 10.6 | 0 | 9.0 | 1.58 | 5.7 | 127.8 | 56.02 |
27.10.2014 | Ç.Ü. Bitki Koruma Bölüm Arazisi | Turunç | 68.63 | 52.42 | 1.31 | 4.10 | 10.2 | 0 | 7.4 | 1.03 | 7.18 | 125 | 56.4 |
06.11.2014 | Ç.Ü. Bitki Koruma Bölüm Arazisi | Turunç | 76.58 | 59.89 | 1.28 | 5.01 | 10.7 | 0 | 8.2 | 1.03 | 7.96 | 144 | 52.22 |
Bilgi için TIKLAYINIZ