OWARI SATSUMA MANDARIN
Japonya’da 1878 yılında saptanmıştır. Genel olarak Rize mandarini olarak bilinir. Ağaçları erken meyveye yatar. Japonya’nın ekolojisinden dolayı orada yetişen satsuma mandarinleri daha büyük ve tatlıdır. Turunçgil çeşitleri arasında soğuğa en dayanıklı türdür. Taşıma ve depolamaya elverişlidir. Hasat zamanı Ekim – Kasım aylarıdır. Meyveleri ağaçta uzun süre kaldığında puflaşma görülebilir.
Pomolojinin yapildigi tarih | Meyvelerin alindigi yer | Anaç | Meyvenin eni (mm) | Meyvenin boyu (mm) | Meyve indeksi | Meyvenin kabuk kalinligi (mm) | Dilim sayisi (adet/meyve) |
Çekirdek sayisi (adet/meyve) |
SÇKM (%) | Titre edilebilir asit orani (%) | SÇKM/ Asit Orani | Meyve agirligi (gr) | Usare miktari |
13.12.2013 | Ç.Ü. Subtropik Araşt. Ve Uyg. Merk. | Turunç | 74.18 | 56.44 | 1.31 | 4.38 | 10.5 | 0.3 | 13 | 1.11 | 11.71 | 162.6 | 51.7 |
07.11.2014 | Ç.Ü. Subtropik Araşt. Ve Uyg. Merk. | Turunç | 69.29 | 55.30 | 1.25 | 4.07 | 11.6 | 0 | 9.2 | 1.44 | 6.39 | 144.8 | 58.43 |
Merkezimizde üretim ve satisi yapilmaktadir.
Bilgi için TIKLAYINIZ